A légzés befolyásolhatja a szülés utáni regenerációt?

Gondolhatod, ha NEM lenne a válasz, fel se tennénk a kérdést…
Bizony befolyásolja, és nem is kis mértékben. A regeneráció ugyan is, sejtjeink megújulását, felépülést jelenti. Amikor te azt látod, hogy a hasad visszament, az izmaid erősebbek lettek és a közérzeted is javult, ott rendkívül sok és bonyolult élettani folyamat zajlott le a háttérben. Persze ez fordítva is igaz, ha nem tapasztalod befektetett munkád után azt az eredményt, amit elvártál, érdemes a légzés szempontjából is megvizsgálnod ezt a folyamatot.

A sejtjeinknek oxigénre van szüksége

Ezzel gondolom sok újat nem mondtam. Ami jó hír, hogy a vérünkben jelen van a sejtjeink számára szükséges oxigén, a kérdés az, hogy eljut-e oda, ahova szükséges és tudjuk-e hasznosítani.
Ezen bizony azon múlik, hogy lélegzel. Ha egy felszínes pihegő légzés, amivel létezel a nap 24 órájában, esetleg még az is elő fordul, hogy a szádon keresztül veszed a levegőt, esetleg nyitott szájjal alszol, az kifejezetten lassíthatja a regenerációs folyamatokat.

Miért?

Egyrészt mert nem működnek azok a mély izmok, amik segítenék a hasad regenerációját, hiszen a felszínes légzésnél csak a mellkas mozdul egész kicsit, míg egy bordaközi légzés során sok olyan izom bekapcsol, amik segítségedre lehetnek az egyenes hasizom szétnyílásának kezelésében.
Másrészről, ha a sejtek nem tudják felhasználni a szükséges mennyiségű oxigént, regenerálódni sem képesek megfelelően.

Tehát lélegezz jól!

Javasoljuk, hogy tanuld meg a bordaközi légzést, és ha még hatékonyabbá szeretnéd tenni a regeneráció folyamatát, ismerkedj meg olyan légzésterápiákkal, amelyek támogatják sejtjeink O2 felhasználását!

Mi köze a légzésnek a szétnyílt hasizomhoz?