Ádám Judit – dietetikus, perinatális szaktanácsadó

Ádám Judit
Ádám Judit

Végzettségek:

2019 Perinatális szaktanácsadó (ELTE-PPK)

2011 Dietetikus BsC (SE-ETK)

Képzések:

2011 Egészség és aktív életmód (Hogeschool van Amsterdam, Hollandia)

2013 Gyermekkori táplálkozás és nutrigenomika (Euromedica)

2013 Újdonságok a nefrológiában (Magyar Nefrológiai Társaság)

2014 Koragyermekkori nevelés (Open2Study)

2019 Szoptatástámogatás (PAF Alapítvány)

2019 Regulációs zavarok (BHRG Alapítvány)

2019 Egészségügyi szakdolgozók jogai és kötelezettségei (SE-ETK)

2020 Szuggesztiók alkalmazása a szomatikus orvoslásban (Magyar Hipnózis Egyesület és Semmelweis Egyetem AITK)

Anyaszületett komplex regenerációs program

Egyéni konzultáció – judiet.eu

Közel tíz éve foglalkozom dietetikusként kisebb és nagyobb gyermekek étrendjével. Még egyetem alatt egy budapesti óvodában működtem közre a speciális diéták megvalósításában, majd diploma után a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekklinikáján dolgoztam a táplálkozásterápia területén.

Saját gyermekeim születése indított el azon az úton, hogy a családokat a szülés-születés idején is támogassam. Elvégeztem az ELTE-PPK perinatális szaktanácsadó képzését, így ma már a gyermekáldás gondolatától a várandósságon, szoptatáson, hozzátápláláson keresztül egészen a gyermekkorig fordulhattok hozzám kérdéseitekkel, nem csak az étrend, hanem a lelki egészség terén is.

Szakterületem az anyai táplálkozás szülés előtt és után, valamint a válaszkész csecsemőtáplálás, igény szerinti hozzátáplálás és a gyermekkori étrendek.

Folyamatosan továbbképzem magam, rendszeres résztvevője és előadója vagyok hazai és nemzetközi konferenciáknak, publikálok szaklapokban és részt vettem a budapesti dietetikusok képzésében is.

Hiszem, hogy a gyermekágyi időszakban (bővebb értelemben a szülés utáni egy évben) az anyának hasonló gondoskodásra van szüksége, mint a gyermekének. Az anyát is szeretni, gondozni, etetni kell, társaságra van szüksége, megtartó erőre, megfelelő információkra és pihenésre, kikapcsolódásra. Munkám során ebben nyújtok segítséget: hogy megtaláld a saját erőforrásaidat, hogy hiteles tudáshoz juss, hogy tájékozottan dönthess, hogy biztonságban és békében nevelhesd a gyermeke(i)det.