• anya

Anya, tudod kit szeretek a legjobban?

Pár hete rendszeresen teszi fel nekem ezt a kérdést a lassan 5 éves kisfiam.
– Én mindig vissza kérdezek, hogy na, kit?
– Hát téged!
– És tudod ki a legszebb? érkezik a következő kérdés.
– Ki?
– Te! és ilyenkor mindig kapok egy nagy ölelést is…

Ezen a hétvégén minket, Anyákat köszöntenek, de én most még is azoknak szeretnék köszönetet mondani, akik lehetővé tették, hogy ma engem is ünnepeljenek. Sok mindenki kellett ehhez.

Első körben az én szüleim, akik már sajnos nincsenek velünk, de bennem, a személyiségemben, szokásaimban, a szülőségemben, ahogy én próbálok helyt állni anya szerepemben, ott élnek.

Aztán kellett a férjem, akivel el tudtam képzelni, hogy családot alapítunk, és együtt éljük le hátralevő életünket. Ahogy gyermekeink világra jöttek, úgy születtünk meg mi is szülőnek lenni.

Élesen él bennem a kép, amikor először nézek a kisfiam szemébe, olyan boldoggá tett az a pillantás, mint előtte semmi más. Fogantatása óta megszámlálhatatlan boldog percet ajándékozott nekem. Megtanított, hogy lehet teljes odaadással, feltétel nélkül szeretni, egy másodperc alatt megbocsátani, elengedni a haragot, teljes bizalommal lenni, hinni, a pillanatban élni.

A kislányomnak köszönhetem, hogy hiszek a testem tökéletességében, hogy rátaláltam a bennem élő természeti asszonyi énemre, átengedtem magam a szülés, a születés semmihez sem fogható erőinek és hagytam, hogy rajtam keresztül megmutatkozzon ez a csoda. Állandóan mosolygó arc, vidám természete a legnehezebb napokban is erőt ad, feltölt. Csodálom kislányos báját, huncutságát, nőiességét, magabiztosságát.

Anyaként megtapasztaltam, mit jelent aggódni, félteni, védelmezni, elfáradni, kimerülni, kiborulni, felállni és újra kezdeni, szeretni elvárások nélkül, adni önzetlenül, folyamatosan a jobbra törekedni, megelégedni, tökéletlennek lenni, büszkeségben túlcsordulni, átalakulni, változni, ragaszkodni, elengedni.

KÖSZÖNÖM!

Anya vagyok, hálás vagyok.

Ha szívesen olvasnál más cikkeket, kattints a blogra!

By |2018-05-06T00:00:09+00:002018. 05. 5.|Anyaság|0 hozzászólás

A szerzőről

Hagyj üzenetet