Az a csodálatos 10 perc – jóga szülés után

Emlékszem, Áron megszületése után nagyon frusztráló volt számomra, hogy a korábbi napi szintű jógázásom nyomtalanul eltűnt. Ami ennél is jobban nyomasztott, hogy el sem tudtam képzelni mikor, hol, és hogyan tudnék ennek ismét teret adni. Bevallom előbb kezdtem órákat tartani, mint a napi gyakorlást vissza hozni az életembe.

Jelentős változás akkor történt, amikor felismertem, hogy a korábbi gyakorlásomnak egyszerűen nincsen helye az éppen aktuális életemben. Egy folyamatosan cicin logó, a nappalt az éjjeltől meg nem különböztető, pár hetes, hónapos baba mellett, örültem, ha aludtam egybe 2-3 órát.  Nem csoda, ha nem találtam a szabad másfél órát a jógázásomra. Nem csak időm, erőm se lett volna erre. Viszont a testem jelezte, hogy hiányzik a mozgás, itt fájt, ott fájt, ami a hordozással mondanom se kell, nem a javulás irányába mozdult.

Ekkor jött a megvilágosodás számomra. Muszáj átmozgatnom a hátam, kicsit erősítenem a törzsizmaimat, foglalkoznom a gátammal, és ha csak egy percre is, de kiüríteni a fejemben lévő minden gondolatot. Azt is felismertem, hogy nem is vágyom a korábbi gyakorlásra, inkább csak a megszokott rutin hiányzott, de nem egy valós belső igény követelte ezt. Így aztán bele kezdtem a 10 perces gyakorlásokba.

Korábban 10 percért elő nem vettem volna a szőnyegem. 10 perc? Még relaxációra is kevés, gondoltam, amíg nem lettem kisbabás anyuka… Saját tapasztalatból mondom nektek, 10 percbe szinte minden belefért és az élmény felért egy másfél órás gyakorlással.

Nekem ebből a tanulság nem csak a mozgásban volt előre mutató, hanem szinte mindenben. Kisgyermekes anyukaként sok mindent megtehetsz, ha nem azzal az elvárással teszed, hogy olyan legyen mint, amikor még baba nélkül voltál. Lehet menni ide-oda, beülhetsz egy kávéra, ebédre a barátnőiddel csak ne azt a feelinget várd, ami korábban volt. Ez egy új életérzés, nem rosszabb, nem jobb, más. Na jó, szerintem jobb! 🙂

Olvass tovább a blogon!

Ezek az én vágyaim? 

Csodálatos anyaméh

By |2018-02-26T15:00:23+00:002018. 02. 6.|Anyaság|0 hozzászólás

A szerzőről

Hagyj üzenetet