A szétnyílt hasizom torna szabályai

Hogyan alakul ki a szétnyílt hasizom ?

Hasizmaink három rétegben helyezkednek el. Elől található a két egyenes hasizom. Ezek azok az izmok, melyek kockás formát ölthetnek, ha valaki kellő időt és energiát fordít a karbantartásukra. Ez a két egyenesen futó izom egy kötőszöveti rétegben tapad középen. Amikor babát várunk ez a kötőszövet, testünkben lévő más kötőszövetekhez hasonlóan, megnyúlik, a két egyenes hasizom eltávolodik egymástól. Tehát, nem nyílik szét a hasunk, valójában csak átrendeződik. Olyan mintha egy szilvamag alakú rés keletkezne a hasadon. Általában a köldöknél a legnagyobb a távolság, de nagyon egyéni hogy kinek milyen széles és milyen hosszú az izmok közötti „szétnyílás”.

Amire mindenképp figyel a szétnyílt hasizom torna alkalmával

Bármekkora is, nagyon fontos tudnod, hogy az általános hasizom erősítések kifejezetten károsak, tovább növelhetik az eltávolodás mértékét. Van egy aranyszabály, a szülést követően, bármilyen hasizom erősítést végzel, a köldököd mindig húzd be a gerinc irányába, a hasad legyen lapos, nem szabad hagynod, hogy domborodjon, a törzsizmok egy aktív „fűzőként” funkcionálnak, végig tónusban vannak.

Az eltávolodás szükséges, különben a babád nem fért volna el odabent. A testünk tökéletes. Tényleg az, a tiéd is, csak lehet, még nem tudsz róla. 🙂 Nem marad így, visszarendeződik. Érdemes támogatni ezt a folyamatot, de ha semmit nem teszel, akkor is javul a helyzet csak elképzelhető, hogy nem áll teljesen helyre, ami a későbbiekben problémákat okozhat.

Amennyiben szívesen elkezdenéd tested regenerációját és biztonságos módszert, elismert szakértőket, jó hangulatú csoportot keresel, akkor jelentkezz havonta induló programjainkra.

https://anyaszuletett.hu/tanfolyamok/anyaszuletett/