Babamasszázs2020-03-04T09:55:27+00:00
babamasszázs tanfolyam 5 alkalom

BABAMASSZÁZS tanfolyam (5 alkalom)

“A babamasszázs alkalmak célja, hogy a szülő megtanulja gyakorolni azt a figyelmet, amivel gyermeke számára tápláló, szeretetteljes érintést tud nyújtani. A figyelem, és az azt követő, ’személyre szabott’, tápláló érintés, megengedi nekik, hogy azok legyenek, akik, úgy, ahogy. Ez az a biztonságos környezet, amiben, immunrendszerük megerősödik, emésztésük, alvási szokásaik rendeződhetnek, izomzatuk, izomtónusuk megerősödik. A fizikai előnyökön pedig túlmutat az a biztonságos kötődés, ami a szülő és gyermeke között azáltal jön létre, hogy a szülő kezével egy elfogadó, befogadó magatartást tanúsít.

A babamasszázs arra való, hogy a gyerekre figyeljünk. Nézzük a szemünkkel és nézzük a kezünkkel is. Amennyiben a szülő kész arra, a tényre, hogy elfogadja, gyermeke egy különálló személyiség, aki fiatal kora ellenére, kifejezésre tudja juttatni, hogy mit is szeretne, gyermeke mosollyal, elégedettséggel, nyugalommal válaszol. Az elégedettebb gyermek viselkedése pedig jótékonyan visszahat a szülőkre is.”

Mire jó a babamasszázs?

 • Erősíti a kötődést
 • Csökken a babák stresszhormon (kortizol) szintje
 • Javul az alvás minősége
 • Segíti az emésztési folyamatokat
 • Csökkenti a hasfájásos órák számát

Mennyi idős kortól ajánlott a babamasszázs?

Megszületéstől 12 hónapos korig lehet elkezdeni, figyelembe véve, hogy a már mászó babák nehezen maradnak nyugton. És egészen kamaszkorig vagy még tovább (hát, láb akármeddig) megőrizhető.

Az 5 alkalmas tanfolyam során, saját babádon gyakorolva sajátíthatod el az alap masszázs technikákat, melyeket később a napi rutin részeként alkalmazhatsz.  A tanfolyamon a Vimala McClure által kidolgozott masszázstechnikát és sorrendet tanulhatod meg. Az oktató egy masszázsbabán mutogat, míg Te gyermekeden követheted a mozdulatokat!

A testünk, a kezünk, a bőrünk a legőszintébb és a legősibb információforrásunk a külvilágról, külvilágból, ha onnan szerető, figyelemmel teli érintéseket kapunk, a környezetbe vetett bizalmat alapozzuk meg, ami ilyenkor kezd kialakulni a babáknál.

Hasznos tudnivalók:

 • A tanfolyamon való részvételhez előzetes jelentkezés és a részvételi díj kiegyenlítés szükséges.
 • A tanfolyam órái egymásra épülnek, ezért csak a teljes tanfolyamon lehet részt venni! Az egy-egy alkalom hiányzás nem probléma, mert az órák ez előző alkalmak ismétlésével kezdődnek, a teljes folyamat a tanfolyam végére áll össze.
 • A tanfolyam minimum 5 fő jelentkezése esetén indul el. Végső tájékoztatás az indulásról vagy lemondásról a kezdést megelőzően 2 nappal.
 • A babák alá pelenkázó alátétet vagy textil pelenkát hozz magaddal. A masszázshoz 100% tisztaságú masszázsolajat biztosítunk. A teremben meleg lesz hiszen a piciket meztelenül masszírozzuk, ennek megfelelően, kényelmes ruhába öltözz.
 • Kérjük csak akkor gyertek ha egészségesek vagytok, hogy valóban élvezni tudjátok az alkalmakat és másokat ne fertőzzetek meg.
 • Babakocsit a lépcső alatt, zárt helyen hagyhatod.

Következő 5 alkalmas Babamasszázs kezdő időpontjai:

2020. április 22. szerda 10:30-11:30

Ár: 12 500 Ft (5 alkalom)

mindig szerdánként 10:30-11:30-ig 5 héten keresztül

A tanfolyamot vezeti: Törzsök Kata – Angliában végzett babamasszázs oktató (CIMI), a Nemzetközi Babamasszázs Egyesület (IAIM-UK) rendes tagja, antropológus

Helyszín

Samadhi Jógastúdió

1133 Budapest, Dráva utca 17.