Mikor láttad utoljára a puncid?

Talán elsőre erősnek tűnhet a kérdés, de ha jobban belegondolsz, akkor miért is?

Biztos vagyok benne, hogy minden reggel belenézel a tükörbe, megnézed az arcod, az is lehet, hogy még valamilyen kencével kényezteted is. Megfésülködsz és felöltözöl.

Ha nem otthon töltöd a napod, akkor lehet, figyelsz arra is, hogy milyen ruhát veszel fel, jó érzéssel tölt el, ha csinosnak, nőiesnek láthatod magad és mások is ezt jelzik vissza feléd. Időt, energiát fordítasz külső megjelenésed optimális szintre hozására.

De mi a helyzet köldöktől lefelé? Mikor figyelted meg nőiességed e központi terét? Milyen a kapcsolatod az itt lévő szerveiddel? Tisztába vagy vele, hogy hol helyezkedik el a gátizom? Tudod egyáltalán, hogy néz ki a legintimebb testrészed? Szülés után meg merted nézni? Meg merted érinteni? Ha közvélemény kutatást végeznénk, a fenti kérdésekre biztos vagyok benne, hogy sokkal több nem válasz érkezne, mint igen.

Ennek oka azt gondolom nagyon összetett. Anatómia adottságaink sem kedveznek számunkra ezen a téren. Gondolj a férfiakra, lenéznek, és minden ott van premier plán. Ezzel szemben egy nő, ha tényleg alaposabban szemügyre venné intim testrészét, bizony tükörre lenne szüksége. Aztán ott a rengeteg tabu, ami ezt a területet érinti. Itt pisilünk, kakilunk, szexelünk, szülünk. Ezekről a témákról bizony elég ritkán esik szó egy-egy baráti összejövetelen. Pedig lenne mit megbeszélnünk.

Amikor tanfolyamot tartok és ehhez a titkokkal és tabukkal körülvett sokszor ismeretlen területhez érünk, szépen lassan megnyílnak a nők, az anyukák és csupán az, hogy lehet ezekről nyíltan beszélni hihetetlen felszabadító és gyógyító. Ilyenkor derül ki, hogy nem egyedi probléma a tüsszentéskor távozó pisi, a szextől való idegenkedés a szülést követő időszakban, a hüvely kellemetlen szárassága, a fájó vagy érzékeny gát, a nehézkes kakilás és még sorolhatnám.

Biztatlak, hogy fordíts időt saját tested megismerésére. Nézd meg, érintsd meg, ismerd meg ezt a köldök alatti világot is, mert hozzád tartozik.