Nem kell szuperhősnek lenned, már az vagy!

Egy kisbaba érkezése teljesen felborítja a korábbi megszokott rutint, napirendet. Sok anyukán látom az igyekezetett, hogy továbbra is eleget tegyen azon kötelezettségeinek, amit a baba érkezése előtt ellátott. Legyen otthon meleg vacsora, tiszta-rendezett lakás, és lehetőleg minél előbb férjen bele várandóssága előtti ruháiba.

Azt mondták régebben, hogy egy kisbaba felneveléséhez egy egész falu kell. A kisbabák ma sem mások, ők továbbra is igényt tartanak az anyukájukra, ami a kezdeti időben valóban egy 0-24 órás készenléti állapotot jelent, így az édesanya egyszerűen képtelen egy újszülött baba mellett a fent említett feladatokat is a vállán cipelni.

Mi lenne a megoldás? Segítséget kérni! Egy támogató családi, baráti háttér. De valljuk be őszintén, annyira nehéz segítséget kérni. Mert sokszor azt érezzük, ha segítséget kérünk, akkor azt mondjuk: Nem vagyok elég jó, nem tudom megoldani…Bezzeg az én anyukám, a szomszédnő, a barátnőm stb. ők mind boldogultak egyedül is.

Miden édesanya egy igazi szuperhős, 9 hónapon keresztül védte, hordozta testében gyermekét majd világra segítette, ki így, ki úgy. Igen nők millió teszik ezt nap, mint nap, ami nem jelenti azt, hogy ez nem egy szinte emberfeletti teljesítmény.

Kedves édesanya, légy nagyon büszke magadra és adj időt a testednek, lelkednek, hogy megérkezzen az anyaság csodálatos, de sokszor embert próbáló világába. Pihenj, amennyit csak lehet és kérj segítséget!

Néhány oldal (a teljesség igénye nélkül, nagyon sok lehetőség van már szerencsére), ami segíthet, ha családi, baráti körben nem megoldható a segítség adás:

Bevásárlás:

https://www.kifli.hu/koszontunk-a-kiflinel
https://bevasarlas.tesco.hu/groceries/

Otthoni segítség:

https://www.facebook.com/bkm.gyermekagyassegito

https://olellek.hu/

http://nativita.hu/

Lelki támogatás:

https://www.mamakor.hu/

http://perinatus.hu/csoportok/szules-es-szuletes/szules-feldolgozasa/

Szoptatás:

www.lll.hu

https://www.mehemgyumolcse.hu/

Mozgás:

Ha már túl vagy a gyermekágy idején és szívesen kapcsolódnál a testeddel, mozognál ismét és ezt biztonságosan, szakemberek támogatása mellett szeretnéd elkezdeni, várunk online csoportjainkban: www.anyaszuletett.hu