Simkó Anna pszichológus

Pszichológus, az Anyaszületett szakértői csapatának tagja
  • Anyaszületett Komplex Regenerációs Tréning
  • Egyéni konzultáció

Bölcsészkaron végeztem történelem és francia szakon. Az egyetem után multinacionális környezetben helyezkedtem el és dolgoztam hosszú évekig.

A második gyermekem születése után tanultam drámapedagógiát és azzal a szándékkal mentem vissza a régi munkahelyemre, hogy ezt a tudást ott használni fogom, kiegészítve a szárazabb, adminisztratív jellegű munkakört.

A harmadik gyerekem születése több szempontból hozott változást az életembe. Egyrészt népesebb lett a család, másrészt sokkal felszabadultabban éltem meg a kisbabás létet. Ebben hatalmas szerepe volt a Mamakörnek, ahol egy nagyon inspiráló közösséget alakítottunk ki öten, és amihez elengedhetetlen volt az a biztonságos alap, amit a két pszichológus vezető jelenléte és moderálása biztosított a csoportok során. Már a csoport közben titkos gondolatom volt, hogy szívesen dolgoznék a Mamakör csapatában, és ez a vágyam egy év múlva teljesült.

Pszichológusként pályámat egy Szociális Szolgálatnál kezdtem, ahol eleinte pszichiátriai betegséggel küzdő emberekkel foglalkoztam, majd dolgoztam családsegítőben, idősekkel és fogyatékos gyermekeket nevelő családokkal. Tanultam családterápiát, mediációt, autogén tréninget (relaxációt). Klinikai szakpszichológus és integratív gyermekterapeuta vagyok.

Két gyermekem születése óta egy gyermekkórház mentálhigiéniai ambulanciáján dolgozom. 5 év szünet után született meg a legkisebb meglepetésbabánk, így váltunk szinte akaratlanul is nagycsaláddá, annak szépségeivel és kihívásaival.

Nagyon nagy erőforrásnak tartom az anya-közösségek támogató erejét. Azt gondolom, akkor tudnak jól működni ezek a kapcsolatok, ha meg merjük mutatni egymásnak “smink nélküli” igazi arcunkat és merünk egymásra támaszkodni, ezt a hangulatot szeretném megteremteni az Anyaszületett Komplex Regenerációs Programokon is.