Törzsök Kata

babamasszázs oktató, tánc- és mozgásterapeuta, antropológus
  • Nemzetközi Babamasszázs Oktató (CIMI)
  • Nemzetközi Babamasszázs Egyesület (IAIM-UK) tagja
  • Tánc- és mozgásterapeuta
  • Kulturális antropológus
  • Szociális munkás mentálhigiéné szakiránnyal
  • Anyaszületett Komplex Regenerációs Tréning
  • Babamasszázs tanfolyam

Csodálom azt az utat, amit anyák járnak be a tudatukban, szívükben, testükben a vajúdás alatt. Csak több, mint 15 év munka után sikerült megfogalmaznom, a tudat érdekel itt is, ebben a folyamatban is. Babamasszázs oktatóként is az anya és gyermeke közötti jelenlétből adódó figyelem körülményeinek megteremtése vezérel. Zen gyakorlóként is a tudatom kiüresítése, lecsupaszítása mozgat. Erre törekszem.

A szakmai részem…

Nemzetközi Babamasszázs Oktató (CIMI) vagyok, a Nemzetközi Babamasszázs Egyesület (IAIM-UK) tagja, tánc- és mozgásterapeuta, kulturális antropológus, szociális munkás mentálhigiéné szakiránnyal. Eddig a végzettségek.

1999 óta 10 éven át, tánc-és mozgásterápiás szülésfelkészítést („Pocak Tánc”), tartottunk pároknak, a budapesti Aktív Szülés Központban. Itt a hangsúly a testnyelven, annak megértésén, szavak nélküli kommunikáción volt, hogy a szülés alatti módosult tudatállapotban is megértsék egymást az együtt szülő párok. Ennek jelentősége óriási a szülés lefolyásában. Antropológusként a szülés körüli hagyományokat kutattam Nepálban és Indiában (1,5 év terepmunka), ahol is szintén az érintést találtam jelentős, támogató tényezőnek a szülés alatti és utáni időszak eseményeiben. Ezt követően az ELTE-PPK Affektív Pszichológiai Intézeti Központban Varga Katalin PhD-nál kezdtem doktori tanulmányaimat, a doktori disszertáció témája: szülés és érintés kapcsolata tradicionális kultúrákban. A babamasszázs oktató bizonyítványomat Londonban, Sylvie Hétu tréner szárnyai alatt szereztem meg.

További szakértőink

Hortobágyi Andi – az ANYASZÜLETETT megálmodója, jógaoktató, dúla

Friedrichné Nagy Andrea – gyógytornász, az ANYASZÜLETETT szakértői csapat tagja

Iklódi Dóri – blogger, az Ételműhely Gasztrostúdió társalapítója, az ANYASZÜLETETT szakértői csapat tagja