ANYASZÜLETETT komplex regenerációs program2020-09-07T09:24:19+00:00
A szülés utáni regeneráció programja

ANYASZÜLETETT

a szülés utáni regeneráció programja

A várandósság kilenc hónapja alatt egész testünk átalakul, formálódik, hogy amikor itt az ideje, megnyíljon és világra segítse gyermekünk. Az átalakulás azonban itt nem ér végett. A szülés egy természetes, de erőt próbáló folyamat. Idő kell a testnek, hogy regenerálódjon, visszarendeződjön mind külsőleg, mind belsőleg.

A programról

A nőijóga, a gyógytorna és a gátizomtorna gyakorlataiból összeállított program kifejezetten a női test szülést követő hatékony regenerációját támogatja. Az elmúlt években nálunk végzett anyukák több mint 90%-nál mértünk javulást a 8. hét végére. (szétnyílt hasizom mértékét vizsgáltuk manuális módszerekkel. A méréseket gyógytornász, gátizom terapeuta végezte)
 
Biztos lehetsz benne, hogy semmi olyat nem csinálsz majd, ami árthat. Fokozatosan építheted vissza a várandóság és a szülés során meggyengült, megnyúlt izmokat.
 

A 8 alkalmas ( 8 x 2 óra) tanfolyamon elsajátíthatsz egy alap gyakorlatsort, ami hétről hétre újabb elemekkel egészül ki. A tanfolyam végére ezeket a gyakorlatokat biztonsággal tudod otthon is végezni.

Az otthoni gyakorlás támogatásához, minden héten kapsz tőlünk egy rövid videót, amiben az adott hét legfontosabb gyakorlatai szerepelnek. Ezeket 10-15 perces gyakorlatsorok, amit könnyebben be tudsz illeszteni a napodba, mint egy hosszú gyakorlást.

Kevesen tudják, hogy a gátizom megerősítése nélkül nem lehet visszaállítani a hasizmok megfelelő működését. A várandósság alatt megváltozott testtartás korrekciója szintén elengedhetetlen a sikeres regenerációhoz. Éppen ezért az általunk alkalmazott gyakorlatokkal megerősítjük a medencefenék izmokat, segítjük a szétnyílt hasizom visszarendeződését, erősítjük a hátizmokat és tartásjavító gyakorlatokat is végzünk.

 
Elsajátíthatsz olyan stressz oldó és relaxációs technikákat, melyeknek a hétköznapokban is hasznát veheted, amiket a babád mellett is végezhetsz. 
 

A testi regeneráció mellett nagy hangsúlyt fektetünk a lelki folyamatok megértésére, megismerésére is. Ebben a csoport, a hozzád hasonló élethelyzetben lévő anyukák is nagyon sokat segítenek. Jó dolog az első otthon töltött hetek után kicsit kimozdulni, magadra is időt szánni, feltöltődni. Minden csoportnak van egy zárt facebook csoportja, ahol az órák után is tovább folytatódnak a beszélgetések, itt lesznek elérhetőek a gyakorlatsorok videói is.

Biztos lehetsz benne, hogy minden kérdésedre választ kapsz, a tanfolyam zárását követően sem hagyunk magadra, bátran fordulhatsz hozzánk.

 
Az anyaszületett szakértői csapatának tagjai közül a legtöbben több gyermekes anyák, akik saját szakterületük kiemelkedő képviselői. Van köztük jóga oktató, gátizom terapeuta, antropológus, dietetikus, és pszichológus is, biztosítva ezzel a sikeres testi-lelki megújulást.

Mire számíthatsz?

 • Sok gyakorlás, érthető magyarázatok, hogy később egyedül is tud végezni a feladatokat
 • Rövid, a hétköznapokba is beilleszthető videós gyakorlás, az adott hét gyakorlatsorához kapcsolódva.
 • Gátizom tudatosító, regeneráló, erősítő gyakorlás
 • Rectus diastázis azaz a szétnyílt hasizom regenerációját elősegítő gyakorlatok
 • Testtartás javítás, tartó izmok erősítése
 • érthető anatómiai magyarázatok
 • Stresszoldás, relaxáció
 • Beszélgetések az anyává válás lelki változásairól
 • Táplálkozási és életmódbeli tanácsok
 • Pszichológiai támogatás
 • Személyre szabott otthoni gyakorlás támogatása

Hasznos tudnivalók

A tanfolyamot szülést kővető 6-8 héttől ajánljuk. Végső határidő nincs, akár több évvel a szülés után is eredményesen végezhető.

A tanfolyamon való részvételhez előzetes jelentkezés és a részvételi díj kiegyenlítés szükséges.

Természetesen érkezhetsz a babáddal, vagy – ha neked egyszerűbb és megoldható – nélküle. A tanfolyam alatt, babagondozásban gyakorlott segítő támogat abban, hogy ha babáddal érkezel, akkor is tudj magadra figyelni. Ez azt jelenti, hogy abban a teremben, ahol te is gyakorolsz majd, van jelen a kisbabád is. Ha nyűgös és ringatásra vágyik, akkor igyekszünk ezt biztosítani neki vagy ha csak a figyelmét kell lekötni, azt is megkíséreljük. 🙂 Te is hozhatsz magaddal segítőt, de ezt kérlek jelezd felénk. A tapasztalataink azt mutatják, hogy ha megoldható, az anyukáknak szerencsésebb, ha ezt az időt csak önmagukra szánják. 

Kényelmes ruhára lesz csak szükséged, minden mást biztosítunk. A képzés maximum 12 fővel indul.

Következő tanfolyamok kezdő időpontjai

2020. szeptember 22. kedd 11:00 (további alkalmak keddenként 11:00-13:00-ig)
2020. november 24. kedd 11:00 (további alkalmak keddenként 11:00-13:00-ig, ünnepi időszak alatt nem lesz óra)
2021. február 9. kedd 11:00 (további alkalmak keddenként 11:00-13:00-ig)
2021. április 13. kedd 11:00 (további alkalmak keddenként 11:00-13:00-ig)

Amennyiben ismét korlátozásokra kerülne sor és nem engedélyezik a csoportos foglalkozások tartását a tanfolyam online formában folytatódik.

Helyszín

Samadhi Jógastúdió | 1133 Budapest, Dráva utca 17. (bejárat a Duna felől)

helyszin

Tanfolyam díja: 48 000 Ft/ 8 alkalom, 6000 Ft/1 alkalom, ami 2 óra

Szep. 7-8 között 41 000 Ft kedvezményes áron jelentkezhetsz!