Gátizomtorna online minitanfolyam2020-10-02T10:49:11+00:00
Gátizomtorna gátizom erősítés

ONLINE GÁTIZOMTORNA és REGENERÁCIÓS workshop

Itt mindent megtudhatsz a hatékony gátizomtorna gyakorlatairól, a női gát működéséről, regenerációjáról, a megelőzés lehetőségeiről.

Az elméleti információk mellett sok-sok gyakorlatra számíthatsz, melyek segítenek tudatosítani a medencefenéki izmok működését. Erősítő és regeneráló gyakorlatsorokat tanulunk, melyeket később otthon is végezhetsz. Érthető anatómiai magyarázatok után te magad is elcsodálkozol majd a gát sokrétű funkcióin, összetett működésén. Tudatosabbá válasz a medence egészére és ezzel közelebb kerülsz saját tested megismeréséhez is. A program után sem maradsz magadra. A résztvevők egy gátizom torna gyakorlatsort kapnak, a videót bármikor megnézheted, amikor neked megfelelő. 

A programon online, élőben tudsz részt venni. Ez a zoom nevű ingyenes program letöltés után lesz lehetséges, melyhez minden szükséges segítséget megadunk. Ha nem tudnál élőben velünk lenni, két napig vissza nézheted, de mi javasoljuk, hogy ha megoldható, élőben tarts velünk. A workshop tervezett időtartama 3 óra egy rövid szünettel.

Miért kell szülés után speciális gátizomtorna gyakorlatokat végezni?

A várandósság és a szülés nagy igénybevételnek teszi ki gátizmunkat. A szülést követően minden 2. nő tapasztal időszakos vagy hosszabb ideig fenn álló inkontinencia tüneteket. Ennek oka, hogy a nagy igénybevételnek kitett medencefenék izomzata, a gátizom megereszkedett, meggyengült.

Szülés követően nagyon fontos a pihenés. Kerülni kell minden nagyobb erőkifejtéssel járó tevékenységet, emeléseket, cipekedést, hosszú gyaloglásokat, így támogatjuk leginkább a természetes regenerációt.

A teljes felépülés sok estben külső rásegítést igényel, azaz rendszeres tornát. Ha ez elmarad és a gátizom nem képes ellátni maximálisan tartó funkcióját a belső szervek megsüllyedhetnek és kialakulhatnak inkontinencia vagy más jellegű panaszok. A gyenge medencefenék kedvezőtlenül befolyásolja a hasizmok regenerációját is.

A gátizomtorna segíti a medencefenék megfelelő keringését, hozzájárul a hüvely szárazság megszüntetéséhez, elősegíti a szexuális élet újbóli megkezdését, mely szintén támogatja a regenerációs folyamatokat.

Kinek ajánlott a szülés utáni gátizomtorna?

Mindenkinek! Hüvelyi szülés után, császármetszés után egyaránt. Különösen fontos ha túlsúllyal rendelkezik az anyuka, ha sérült a gát szülés során, ha vannak vagy voltak vizelet visszatartási problémák, második vagy többedik várandósság esetén, kötőszöveti gyengeség fennállásakor.

A gátizomtorna hasznos tudnivalói:

A tanfolyamon való részvételhez előzetes jelentkezés és a részvételi díj kiegyenlítés szükséges.

Következő tanfolyam időpontja:

tervezés alatt

Ár: 7900 Ft