Gátizomtorna regenerációs workshop2020-03-15T23:33:57+00:00
Gátizomtorna gátizom erősítés

GÁTIZOMTORNA és REGENERÁCIÓS workshop

Itt mindent megtudhatsz a hatékony gátizomtorna gyakorlatairól, a női gát működéséről, regenerációjáról, a megelőzés lehetőségeiről.

Az elméleti információk mellett sok-sok gyakorlatra számíthatsz, melyek segítenek tudatosítani a medencefenéki izmok működését. Erősítő és regeneráló gyakorlatsorokat tanulunk, melyeket később otthon is végezhetsz. Érthető anatómiai magyarázatok után te magad is elcsodálkozol majd a gát sokrétű funkcióin, összetett működésén. Tudatosabbá válasz a medence egészére és ezzel közelebb kerülsz saját tested megismeréséhez is. 

Miért kell szülés után speciális gátizomtorna gyakorlatokat végezni?

A várandósság és a szülés nagy igénybevételnek teszi ki gátizmunkat. A szülést követően minden 2. nő tapasztal időszakos vagy hosszabb ideig fenn álló inkontinencia tüneteket. Ennek oka, hogy a nagy igénybevételnek kitett medencefenék izomzata, a gátizom megereszkedett, meggyengült.

Szülés követően nagyon fontos a pihenés. Kerülni kell minden nagyobb erőkifejtéssel járó tevékenységet, emeléseket, cipekedést, hosszú gyaloglásokat, így támogatjuk leginkább a természetes regenerációt.

A teljes felépülés sok estben külső rásegítést igényel, azaz rendszeres tornát. Ha ez elmarad és a gátizom nem képes ellátni maximálisan tartó funkcióját a belső szervek megsüllyedhetnek és kialakulhatnak inkontinencia vagy más jellegű panaszok. A gyenge medencefenék kedvezőtlenül befolyásolja a hasizmok regenerációját is.

A gátizomtorna segíti a medencefenék megfelelő keringését, hozzájárul a hüvely szárazság megszüntetéséhez, elősegíti a szexuális élet újbóli megkezdését, mely szintén támogatja a regenerációs folyamatokat.

Kinek ajánlott a szülés utáni gátizomtorna?

Mindenkinek! Hüvelyi szülés után, császármetszés után egyaránt. Különösen fontos ha túlsúllyal rendelkezik az anyuka, ha sérült a gát szülés során, ha vannak vagy voltak vizelet visszatartási problémák, második vagy többedik várandósság esetén, kötőszöveti gyengeség fennállásakor.

A gátizomtorna hasznos tudnivalói:

A tanfolyamon való részvételhez előzetes jelentkezés és a részvételi díj kiegyenlítés szükséges.

Természetesen érkezhetsz a babáddal, vagy – ha neked egyszerűbb és megoldható – nélküle.

Kényelmes ruhára lesz csak szükséged, minden mást  mi biztosítunk.

Következő tanfolyam időpontja:

2020. március 28. 10:00-13:00 ELMARAD!
2020. május 23. 10:00-13:00

Ár: 9900 Ft

Helyszín

Helloanyu

1077 Budapest, Csányi utca 7.