Szétnyílt hasizom regenerációs minitanfolyam2020-03-15T23:37:01+00:00
szétnyílt hasizom megoldás

SZÉTNYÍLT HASIZOM regenerációs minitanfolyam

Szülést követően a legtöbb anyukát érintő probléma a szétnyílt hasizom. Önmagában ezzel nem is lenne gond, hiszen a várandósság alatt a pocakban növekvő babának helyre van szüksége, ezért egész testünk átrendeződik, belső szerveink arrébb vándorolnak és hasizmaink átrendeződnek. Amikor babát várunk  a két egyenes hasizom között húzódó kötőszövet (Line Alba), testünkben lévő más kötőszövetekhez hasonlóan, megnyúlik és ennek következményeként a két egyenes hasizom eltávolodik egymástól. Mindez teljesen normálási, élettani folyamat, a várandóság velejárója. 

A gondok akkor kezdődnek, amikor szülést követően hasizmaink nem képesek ellátni eredeti tartó funkciójukat, nem regenerálódnak. Bizony, nem az esztétikai megjelenésük jelenti a legnagyobb problémát, bár sok esetben a makacsul ragaszkodó, domborodó pocak hívja fel a figyelmet a szétnyílt hasizomra. Nem szabad szemet hunyni a kicsi pocak felett, mely komoly egészségügyi problémákhoz is vezethet, hiszen ha hasunk nem képes tartó funkcióját ellátni, belső szerveink megsüllyedhetnek. Éppen ezért a sikeres hasregeneráció egyik alapja, hogy a medencefenék izmai, a gátizom kellően erős és rugalmas legyen.

5 jel, ami azt mutatja, hogy a szétnyílt hasizmod még nem záródott:

  • Megmaradt a pocakod, mintha a 4. hónap körül járnál
  • Rendszeresen fáj a hátad, a derekad
  • Gyengének, erőtlennek érzed a gátad.
  • Ha nevetsz, tüsszentesz vagy futsz, pár csepp vizelet távozik
  • Ha felülést végzel, a köldököd előre domborodik.

Ezen a workshopon megnézzük, mi is történik hasunkkal a várandósság alatt, illetve a szülést követően. Az érthető anatómiai magyarázatokkal, videókkal te is jobban megismered saját tested működését, így a gyakorlás is hatékonyabbá válik.

Különböző nehézségű gyakorlatokat sajátíthatsz el, így egy igazán személyre szabott hasregenerációs programot állíthatsz össze magadnak, hogy a saját tempódban tudj haladni. 

Átbeszéljük a későbbi otthoni gyakorlás lehetőségeit és a tanfolyam után is bátran fordulhatsz hozzánk, ha elakadnál vagy bizonytalan vagy. A résztvevők számára egy zárt csoportot hozunk létre, mely lehetőséget kínál a tapasztalatok, és az elért eredmények megosztására, felmerülő kérdések tisztázására.

Ha az otthoni gyakorlás helyett a csoportos órákat részesíted előnybe és egy átfogó, komplex regenerációs programot keresel, akkor neked ajánljuk az Anyaszületett regenerációs tanfolyamunkat. 

Hasznos tudnivalók:

A tanfolyamon való részvételhez előzetes jelentkezés és a részvételi díj kiegyenlítés szükséges.

Természetesen érkezhetsz a babáddal, vagy – ha neked egyszerűbb és megoldható – nélküle.

Kényelmes ruhára lesz csak szükséged, minden mást biztosítunk.

Szétnyílt hasizom regenerációs tréning következő időpontjai:

2020. április 25. 10:00-13:00 ELMARAD!
2020. június 20. 10:00-13:00

Ár: 9900 Ft

Helyszín

Helloanyu

1077 Budapest, Csányi utca 7.