Tökéletes?! – a jóga útján

A napokban kellett írnom egy rövid cikket arról, hogy miként kerültem kapcsolatba a jógával. Ennek kapcsán felidéztem első jóga óráim, amikor a jóga nem jelentett mást számomra, mint szép tartások minél tökéletesebb kivitelezését. Vajon miért olyan erős bennünk a tökéletességre való törekvés?

Magunk miatt, ez egy belső késztetés lenne,  vagy másoknak akarunk megfelelni? Mi a tökéletes? Amit az oktató bemutat vagy amit a nagy jógik könyveiben, videóiban látunk? Van egyáltalán tökéletes ászana? Én akkor ott mindenkinél ügyesebb, jobb akartam lenni. Megfelelni az oktatónak, hogy megdicsérjen, észre vegyen, az összes gyakorlónak, hogy lássák itt én vagyok az egyik legjobb és igazolni magamnak, mit is? Talán azt, hogy más vagyok, több vagyok, nem vagyok olyan, mint ők.

A segítő jóga

Amíg nem merülünk el magunkban, énképünk mások véleményétől, ítélkezéseitől függ. Szerepeket játszunk, hogy pozitív megerősítéseket kapjunk ezzel táplálva nem létező Énünk. Törekszünk a tökéletesre, anélkül hogy tudnánk mit keresünk. Van tökéletes ászana? Igen, de ezt csak belül érzed, kívülről nem látszik.

Élvezd a gyakorlást! 🙂

By |2018-02-26T15:24:06+00:002017. 10. 15.|Gondolatok|0 hozzászólás

A szerzőről

Hagyj üzenetet